En kort beskrivelse af opgaven

Jeg blev kontaktet af det danske firma, Plastmo, som siden 1958 har leveret tag- og tagrendeløsninger til konstruktioner i hele Skandinavien.

Plastmo skulle bruge nye illustrationer til deres tag- og tagrendeberegner på deres hjemmeside. Jeg fik derfor til opgave at illustrere en række mere og mindre tekniskte tegninger.

Eksempel på montagevejledning #01

Eksempel på montagevejledning #02

Eksempel på montagevejledning #03

Overvejelsen om lethed

Som med alle andre illustrations opgaver er outputet, eller måske scenen, hvor illustrationen skal leve en vigtigt faktor. Hvilken grafisk identitet skal illustrationerne spille op mod. Skal de være lette eller tunge? Skal de være fuldt farvelagt eller skal de være outlinede unden fyld? Overvejelserne er mange og i sær når man vælger at gå i mod det forventede skal agumenterne være på plads.

Plastmo havde nogle ældre illustrationer, som var massive, tunge illustrationer som lagde sig op af Plastmos logo og farver. De var lidt for tunge og jeg valgte i stedet at gå i den modsatte retning og lave de nye illustrationer i en let streg som stod i klar kontrast til det mere bastante logo.

Illustration af Danmark i samme stil og streg

Eksempel på vejledning til tagmontage