En kort beskrivelse af opgaven

Sammen med drengene fra VISO fik jeg til opgave at idéudvikling, lave storyboard og skabe alle de grafiske elementer til en kort animationsvideo for sky-tjenesten, Skyfish.

Kunden havde allerede en stil og nogle simple ikoner på deres hjemmeside og de ønskede at fortsætte i samme stil. Alle elementer skulle skabes på ny som vector-grafik, således at de kunne animeres i videoen.

Make / Remake

En opgave jeg ofte får som illustrator er at genskabe elementer i f.eks. vector-format. Mange kunder har allerede eksisterende materiale som enten er stock elementer købt til en hjemmeside eller lignende eller ældre illustrationer udført af en anden grafiker. Hvis der så skal laves en infographic så kan de eksisterende elementer være ubrugelige. Det kan være kunden ikke kan fremskaffe de originale filer, eller at de originale elementer er lavet på en sådan måde at de skal laves om for at de kan animeres til det ønskede resultat. I den forbindelse er det min opgave at genskabe og udbygge den oprindelige stil.

The thin white line

Den stregtegnede (outlined) stil har de senere år vundet frem i takt med den falde tegnestils popularitet. Umiddelbart er det en stil, der er nem at gå til og den er ikke så tidskrævende som f.eks. den tidligere, Apple inspirerede, 3d shading/gradient-stil. Dog er der nogle vigtige betragtninger når man arbejder med outlined elementer. Det er f.eks. vigtigt at man holder fast i en stregtykkelse. Denne tykkelse skal være konsistent i alt hvad man laver. Her er vector grafik en stor hjælp, da man kan skalere elementer op og ned og bevare den samme stregtykkelse. Da stilen har et gennemsigtigt look er det også vigtigt, at man kender baggrundsfarven, hvis man ikke ønsker at merge sin grafik. Når du skal bruge grafikken til animationer, hvor det grafiske element skal bevæge sig over et eller flere elementer eller en detaljeret baggrund er du nødt til at give grafikken en fyldningsfarve for at de det ikke bliver forvirrende for seerne.